Riktig Ernæring

Suppe til kalde høstkvelder | Riktig Ernæring

Suppe til kalde høstkvelder

Like sikkert som at løvet faller om høsten så kommer både forkjølelser og influensa over oss. Og selv om noen kanskje mister matlysta når de er syke og andre synes de kan unne seg litt ekstra med godteri og sukker, så er det kanskje viktigere enn noen gang å få i seg riktig næring når vi er syke. Da gir vi kroppen et godt grunnlag for å bli frisk, vi gir den næring, vitaminer og andre byggeklosser den trenger.

Jeg kan ikke garantere deg at du blir fortere frisk enn du pleier å bli, rådet er at du bør spise variert, nok grønnsaker og fisk også når du er frisk. Bruk vann som tørstedrikk og prøv å få din daglige dose bevegelse. Da slipper du kanskje å bli forkjøla en gang til i vinter.

Her er oppskriften på to supper med litt snert i, den ene en asiatisk inspirert kyllingsuppe og den andre en tomatsuppe. Begge suppene kan spises av både syke og friske.

Tomatsuppe (4 porsjoner)

IMG_1884

4 gulrøtter
1 gul løk
2 fedd hvitløk
½ rød chili
1 ts tørket timian
2 boks hakkede tomater
1 l kyllingkraft eller annen buljong
salt og pepper

Skrell og kutt alle grønnsakene, fres de møre i litt olje sammen med timian før du har over tomater og kraft. La alt småkoke i 10-15 minutter. Kjør suppa jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Servér med godt brød og kanskje en liten skje rømme.

Kyllingsuppe (4 porsjoner)

FullSizeRender-1

1 gulrot
1 vårløk
1 rød chili
1 fedd hvitløk
1 ss reven ingefær
2 ss riseddik
2 ss fishsauce
2 limeblader
1 sitrongress
1 bunt koriander
1 l kyllingkraft
rester av kylling
evt. nudler

Skrell og fres grønnsakene, tilsett kraft, riseddik, fishsauce, limeblader og sitrongress. Kok opp og ha i evt nudler og kyllingkjøttet. La alt trekke til nudlene er møre. Serveres med rikelige mengder frisk koriander.

Du kan selvfølgelig lage kyllingsuppe uten fishsauce, riseddik, limeblader og sitrongress. Bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet.

Trenger du mer inspirasjon til flere supper? Hva med
kjøttsuppe på røkt svineknoke, eller rene grønnsakssupper, prøv da vel!
Og vil du bake godt brød til anbefaler jeg en
grov focaccia eller grove scones.