Riktig Ernæring

Tikka curry med hvit fisk | Riktig Ernæring

Tikka curry med hvit fisk

BlogEntryTopper

Synes du det er vanskelig å finne nye retter med fisk? Eller synes du kanskje fisk kan være litt kjedelig? Her har du et forslag med masse smak og eksotiske krydder.

Vi trenger jo alle ny inspirasjon innimellom, og små tips her og der er alltid godt å få med seg. Jeg er veldig glad i det indiske smaksbildet, og når man kan øke inntaket av fisk i samme slengen er det for meg to fluer i en smekk.

Det er Jamie Oliver som er mannen bak oppskriften, men her kan du egentlig bruke de grønnsakene du har. Nå har vi tilgang på friske grønnsaker hele året, Mr. Oliver bruker noen frosne grønnsaker og frossen fisk. Jeg hadde i brokkoli fordi det var det jeg hadde og brukte rester av en tomatsaus i stedet for hele tomater.

Fisken marinerte jeg over natta, men du kan like godt bruke frossen fisk samme dagen, bare husk å gi den litt lenger tid i stekepanna.

Curry paste får du i en velassortert dagligvare eller i en grønnsaksbutikk.

IMG_1821

Dette trenger du til 4 personer

1 sitron
3 ss tikka curry paste
400 g hvit fisk
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 tommelstor bit ingefær
1 rød chili
15 g frisk koriander
300 g poteter
2 modne tomater
300 g blomkål
50 g røde linser
320 g basmatiris
10 nellikspiker
4 ss yoghurt naturell

  • Del sitronen i to, bland saften av den ene halvdelen med 1 ss tikka curry paste og vend fiskebitene i blandingen. La fisken (tine og) marinere.
  • Skrell og del løk, hvitløk, ingefær og chili, kutt også korianderstilkene. Fres alt sammen i litt olje og tilsett de to siste spiseskjeene med curry paste.
  • Skrell potetene og del dem i 2 cm biter. Fres dem sammen med alt krydderet til de begynner å bli møte, ca 15 minutter.
  • Del tomatene i fire og ha de i gryta sammen med blomkålen, linsene og 6 dl oppvarmet vann (bruk vannkokeren). La alt få et oppkok og la det småkoke til linsene er kokt og sausen har blitt tykk, ca 30 min.
  • Mens du venter på at grønnsakene blir klare koker du risen som anvist på pakken (1 del ris, 2 deler vann) sammen med nellispikeren.
  • Stek fisken i en non-stick stekepanne, 3-4 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på stykkene.

Servér med frisk kuttet koriander og yoghurt.

God middag!

Tips! Har du rester etter fårikål eller lammesteik er det fint å bruke i denne retten i stedet for fisk, ha det i gryta sammen med potetene og en spiseskje paste.