Riktig Ernæring

Nudelsalat med biff | Riktig Ernæring

Nudelsalat med biff

IMG_0241

Nå når grillsesongen er over oss vil de aller fleste hive seg over grillmat med stor entusiasme. Og vi gjør det her hjemme også, men noen ganger synes jeg det er greit å kunne spise noe annet som er rikt på smak og lett i sommervarmen. I dag falt valget på denne nudelsalaten. Skulle du likevel velge grillmaten finner du noen gode tips til tilbehør
her.

Til fire personer trenger du;

300 g biff
100 g
glassnudler
2 gulrøtter
1 agurk
3 vårløk
3 ss peanøtter, hakkede


2 lime, saften
3 ss brunt sukker
2 ss
fishsauce
1 rød chili, finhakket
1 fedd hvitløk
2 ts ingefær, revet
1 sitrongress, finhakket
2 ss koriander, grovhakket

Bland dressingen først, slik at den får trukket ut smak fra alt som er i.

  • Bruk hånda og rull den hele limen mot benken slik at du løsner fruktkjøttet, på den måten blir det letter å klemme ut saften. Del den i to og bruk en gaffel til å stikke flere i hull i fruktkjøttet. Skvis limen rundt gaffelen mens du vrir den; nå skal du klare å få maksimalt med saft ut av limen.
  • Tilsett sukkeret og fishsauce
  • Riv ingefær fint på et rivjern, jeg brukte Microplane.
  • Rens chilien og finhakk den, samme med hvitløk.
  • Fjern de ytterste bladene på sitrongresset før du finhakker det og har de i marinaden sammen med chili og hvitløk
  • Til slutt tilsetter du grovhakket koriander.
  • Kok opp vann til nudlene, trekk kjelen av platen, legg i nudlene. La de trekke i ca 3 minutter før du siler av vannet og skyller de i kaldt vann.
  • Kutt gulrot og vårløk i fine strimler. Jeg brukte en mandolin, men du kan også bruke potetskrelleren til å lage tynne skiver, da er det lettere å kutte fine strimler etterpå.
  • Nå kan du steke eller grille biffen, tiden kommer helt an på om det er én stor biff eller to små. Sørg for å ha god og varm panne/grill og gi biffen en skikkelig stekeskorpe. Når det pipler kjøttsaft ut på overflaten kan du snu den. Når det samme skjer på andre siden har du en medium stekt biff. La den deretter hvile i noen minutter.
  • Agurken skar jeg med potetskrelleren, lange strimler. Pass på så du ikke bruker den bløte delen i midten, da kan det komme for mye vann i salaten.
  • Finhakk peanøtter.
  • Bland alt sammen, skjær biffen i tynne skiver og legg den på toppen. Kutt gjerne mer koriander og ha over.

Du kan tilsette flere typer grønnsaker hvis du vil; sukkererter er veldig godt, reddik og rødløk.

God sommermiddag!

IMG_2170