Riktig Ernæring

Sukkerfritt til helgekosen | Riktig Ernæring

Sukkerfritt til helgekosen

BlogEntryTopper

Det er noe med helgefølelsen, når fredagen kommer ser vi frem mot mer tid til hverandre, til hobbyer vi liker, kanskje du endelig skal få malt den siste husveggen eller rydda i boden, eller kanskje du pakker sekken og tar med familien på en liten tur i marka. Uansett hva dine planer er, så gir de fleste av oss mer rom for kos i helgen.


Og vi velger selv hva som skal bidra til denne helgekosen; noen velger et glass vin, et par øl, smågodt til ungene, sjokolade eller potetgull. Men for at det ikke skli helt ut i helgen er det også greit å kunne supplere med noe som gir noen flere nyttige byggeklosser og energi som varer. Både kjeksene og sjokoladekulene er enkle å lage, her kan hele familien bidra. I tillegg kan begge deler oppbevares i kjøleskapet eller fryses og spises når behovet melder seg.

IMG_1791

Havrecookies med gulrot (12 stk)

2 dl grovt mel
2 dl havregryn
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
2 ss Sukrin Gold
½ dl hakkede nøtter
½ dl kokos
1 stor gulrot, ca 2 dl
1 egg
1 eggehvite
4 ss rapsolje

Sett ovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Bland alt det tørre og tilsett revet gulrot. Rør egg og eggehvite sammen og tilsett oljen. Bland alt sammen og trill kuler av deigen. Klem de flate på bakepapiret, en drøy cm tykke, de flyter ikke utover under steking. Stekes i 15-20 min. Avkjøl på rist.

Oppskriften er opprinnelig hentet fra bloggen til
FitFocuse, men er endret noe.

IMG_1789

Jeg bruker vanligvis Sukrin Gold når jeg lager noe sukkerfritt, baker eller vil ha litt søtsmak i grøt eller liknende. Sukrin er et naturlig søtningsstoff fremstilt fra Erythritol, som finnes naturlig i pærer, meloner og sopp. Har du ikke Sukrin Gold kan du i denne oppskriften erstatte det med lik mengde honning eller 3 ss sukker om du vil.

Vi får i oss mye mer sukker enn vi tror, både ved å strø sukker over det vi spiser, men også fordi mye hel- og halvfabrikata inneholder skjult sukker. Søtsmak er en vanesak, og har du ofte søtsug og tilsetter ofte sukker for at noe skal bli søtt nok kan de være en idé å se på hva du spiser som inneholder sukker. Prøv å spis søt frukt, drikk fruktte eller ha fruktbiter i vannet du drikker hvis du vil minke inntaket ditt av sukker. Anbefaler også å prøve sjokoladekulene som et alternativ til godteri, sjokolade eller noe søtt til kaffen.

IMG_1807

Sjokoladekuler (12 stk)

10 dadler
2 ss havregryn
1 ss kakao
2 ss vann, kommer an på hvor myke dadlene er, kanskje du ikke trenger noe i det hele tatt
evt. vanilje
kokos, til å rulle dem i

Fjern steinen fra dadlene og ha de i en blender eller kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene og kjør alt til en jevn masse. Husk at de ikke stivner noe, så pass på at massen ikke blir for bløt. Trill kuler og rull de i kokos. Oppbevar i tett boks i kjøleskapet eller frys (hvis du har noen igjen..).


God helg!

IMG_1798