Riktig Ernæring

Torsk med linser og ertepuré | Riktig Ernæring

Torsk med linser og ertepuré

BlogEntryTopper

Vi spiser for lite fisk, det er det ingen tvil om. Grunnene til det er mange, og én grunn mange bruker er at fisk er kjedelig og smakløst. Her får du oppskriften på en fiskemiddag som var en av favorittene hos kundene da jeg jobbet i kantine. Den metter godt og du får i deg gode kilder til protein og fiber, i tillegg smaker det godt, og det ér viktig!

IMG_2032

Fersk fisk er selvfølgelig best å bruke, men har du ikke tilgang til det der du bor kan du fint bruke frossen fisk, Gourmet torsk fra Findus er et godt alternativ. Sørg for å tine den før du steker den, da er det lettere å beregne steketiden.

Til to personer trenger du;

400 g torskefilet

1/2 løk
1 fedd hvitløk
(evt. 2 skiver bacon i terninger)
3 dl grønne linser
0,6 l
kyllingkraft

75 g smør til soyasmør
2 ss soyasaus

1 pk frosne erter
2 ss smør
litt melk

salt og pepper

Fres løk og hvitløk (og evt bacon) blankt i litt olje, tilsett linsene og fres de med før du tilsetter kraft, evt. vann og en buljongterning. Jeg brukte
kyllingkraft. Kok opp og la det koke til linsene er møre, tilsette mer kraft hvis det trengs.

Det smaker godt med litt soyasmør til. Smelt smør på svak varme og la det brunes i kjelen. Melkeproteinet i smøret vil skilles fra og bli små, brune prikker i bunnen av kjelen. Ikke rør i smøret, men pass på så det ikke brenner seg. Når smøret har fått en nøttebrun farge er det ferdig. Hell det forsiktig av slik at melkeproteinet (altså; det brune grumset) blir igjen i kjelen. Tilsett soyasaus i smøret rett før servering, den vil legge seg i bunnen, så husk å rør den opp når du skal forsyne deg. Du kan holde soyasmøret varmt i en kjele på svak varme.

IMG_2044

Mens linsene koker og smøret brunes varmer du opp vann til ertene, ha de i og kok opp slik at de blir gjennomvarme. Sil av vannet og bland så de varme ertene med melk, smør, salt og pepper og mos dem med en stavmixer eller i en blender. Spe med melk til puréen får fin konsistens og smak til.

Torskefileten steker du i litt olje i stekepanna. Du kan evt velge å brune den og steke den videre i stekeovnen, 180
°C, tiden avhenger av størrelsen på fiskestykkene og om de er frosne eller ikke.


Servér fisk, linser, ertepuré og soyasmør til sultne mager, gjerne med finhakket persille på toppen.


God fiskemiddag!