Riktig Ernæring

Spis av eplene hele vinteren! | Riktig Ernæring

Spis av eplene hele vinteren!

BlogEntryTopper

Kok eplene sammen med litt godt krydder og ha de på glass. Kanskje du allerede har noen tomme glass med lokk, hvis ikke kan du kjøpe noen. Sørg for at de er varme og steriliserte; vask de rene og legg de på rist i ovnen på litt over 100 grader. Lokkene kan du sterilisere ved å koke de noen minutter i vann, husk å tørk de godt før du skrur de på.

Epler i seg selv er egentlig søte nok, skrell og kutt dem og ha de i en kjele med bittelitt vann. Skrap ut frøene av en vaniljestang og ha frø og stang oppi. Legg i en kanelstang også, hvis du liker det. Kok så eplene på svak varme til de blir helt møre, du velger selv hvor mye biter det skal være i eplesyltetøyet etter hvor mye og hvor hard du rører.

Hell mosen over på de varme glassene, skru på lokk og la de avkjøle seg mens de står på hodet. På den måten dannes et godt vakuum i glasset og det holder seg tett til du skal spise syltetøyet. Har du en litt kald kjeller er det det beste oppbevaringsstedet, men du kan også ha syltetøyglassene i kjøleskapet.

Syltetøyet kan du bruke på brødskiva, i yoghurten, på grøten, til vafler, pannekaker, tilslørte bondepiker eller det du måtte ønske.
Du kan også bruke det i
grove kanelsnurer.

Grove kanelboller2