Riktig Ernæring

Archives for May 2016 | Riktig Ernæring

Jeg har hørt....

BlogEntryTopper
Ofte når jeg kommer i snakk med folk rundt meg og emnet blir mat eller ernæring (det skjer..) så sier noen: "Jeg har hørt at.." etterfulgt av en påstand eller et råd de har fått, noe de har lest, sett på tv'en eller hørt fra en venn som har vært på et kurs eller bare er interessert i mat og ernæring. Jeg opplever at de aller fleste er usikre og har en viss skepsis til det de har hørt..
Les mer...

Frokost

BlogEntryTopper

Frokost er dagens viktigste måltidet hører vi ofte, det er når du spiser frokost du legger grunnlaget for alle de matvalgene du kommer til å gjøre i løpet av dagen. Spiser du "usunn" frokost, spiser du "usunt" resten av dagen også, eller omvendt; sunn frokost, sunne valg resten av dagen. Men er det egentlig slik? Og hva med de som ikke får i seg frokost før de begynner med dagens gjøremål?Les mer...

Grove scones

BlogEntryTopper

Ingenting er så godt som nystekte rundstykker, enten til frokost, eller kanskje til kvelds. Men ofte er vi ikke så gode på å planlegge, og kommer ikke på at det hadde vært godt med fersk bakst før rett før vi skal spise. Da er scones løsningen!
Les mer...

Mat og måltider i skolen

BlogEntryTopper

Høsten 2015 kom Helsedirektoratet med nye nasjonale retningslinjer for mat og måltider i skolen. Det er viktig at det settes fokus på barn og ungdoms kosthold, både fordi vi har en gylden mulighet til å lære barna våre om ernæring og betydningen av å få i seg den næringen man trenger. Samtidig ser vi at de vanene barn og ungdom tilegner seg tar de med seg videre inn i voksenlivet og dermed kan man forebygge utviklingen av livsstilssykdommer på sikt.
Les mer...

Semitørkede tomater

BlogEntryTopper

Hender det at du kjøper tomater, legger de i ei skål på benken eller kjøkkenbordet og 'glemmer' å spise de? Vel, da er dette en god måte å få de til å bli små smaksbomber du kan bruke på brødskiva, i en salat eller bare som snacks.
Les mer...