Riktig Ernæring

Archives for Oct 2016 | Riktig Ernæring

Brytebrød

BlogEntryTopper

Internett er full av oppskrifter på bakst som visstnok er den aller beste.Vi gjør oss alle erfaringer når vi baker, i tillegg kjenner de fleste noen som har tips og råd når det kommer til gjærbakst og annen baking. Her er en allsidig oppskrift på brød, ingen krav til innholdet, bare mengden. Kanskje du skal overraske med fersk og grov gjærbakst til kvelds i morgen?
Les mer...

Suppe til kalde høstkvelder

BlogEntryTopper

Like sikkert som at løvet faller om høsten så kommer både forkjølelser og influensa over oss. Og selv om noen kanskje mister matlysta når de er syke og andre synes de kan unne seg litt ekstra med godteri og sukker, så er det kanskje viktigere enn noen gang å få i seg riktig næring når vi er syke. Da gir vi kroppen et godt grunnlag for å bli frisk, vi gir den næring, vitaminer og andre byggeklosser den trenger.


Les mer...

Tikka curry med hvit fisk

BlogEntryTopper

Synes du det er vanskelig å finne nye retter med fisk? Eller synes du kanskje fisk kan være litt kjedelig? Her har du et forslag med masse smak og eksotiske krydder.
Les mer...

Focaccia

BlogEntryTopper

Høsten er tiden for gode, næringsrike, varme supper, smaksrike gryteretter og kanskje en kveld med rødvin og lett tapas. Det som passer perfekt uansett hva av dette du skal spise er godt brød. Focacciaen du får oppskrift på her har jeg bakt i åresvis, hver gang skryter folk over hvor god den er, og vet du hva? Den er SÅ enkel å lage!
Les mer...

Havregrøt

BlogEntryTopper

Det høres jo litt kjedelig ut; havregrøt, det kan også jeg innrømme. Men har du fått med deg at grøten har fått en oppsving, at det igjen er in å spise grøt? Vel, det har kanskje vært det en stund nå, i København har de til og med en egen grøtbar, og den er kjempepopulær! Havregrøten, eller grøt generelt, trenger jo ikke være kjedelig, man kan lage sin egen vri; bruke litt eplemost i og toppe den med hva du måtte ønske, og like. Her kommer i hvert fall noen tips.Les mer...

Kanelbollens dag!!

BlogEntryTopper

Det er riktignok i Sverige de har denne tradisjonen med å feire kanelbollen med en egen dag, men hvis du er glad i boller (hvem er ikke det?) så ser jeg ingen grunn til ikke å adoptere denne tradisjonen. Her får du min favorittoppskrift.
Les mer...

En smaksbombe av en vegetarpizza

Vegetarpizza

1. Oktober er Verdens vegetardag. Denne dagen skal først og fremst promotere det positive med vegetarisk mat, og det fokuseres også på etikk, miljø og helse i sammenheng med et vegetarisk kosthold. Altså nok en mulighet for oss alle til å tenke litt på hvordan vi av flere grunner bør øke inntaket av grønnsaker.Les mer...