Riktig Ernæring

Archives for Sep 2016 | Riktig Ernæring

Hender det ofte at du har lyst på noe søtt?

BlogEntryTopper

Hva er egentlig årsaken til det? Hva er det som er så farlig med sukker? Og er det egentlig noe bedre med all denne kunstige søtningen man finner i lettbrus, pastiller og tyggis?

Les mer...

Sukkerfritt til helgekosen

BlogEntryTopper

Det er noe med helgefølelsen, når fredagen kommer ser vi frem mot mer tid til hverandre, til hobbyer vi liker, kanskje du endelig skal få malt den siste husveggen eller rydda i boden, eller kanskje du pakker sekken og tar med familien på en liten tur i marka. Uansett hva dine planer er, så gir de fleste av oss mer rom for kos i helgen.
Les mer...

Restemiddag

IMG_1770
Hvis man skal tenke litt på miljøet, noe vi alle burde gjøre, så er det flere tiltak man kan gjøre hjemme for å leve litt mer miljøvennlig. Det virker kanskje ikke så mye i det store og det hele, men alle monner drar. Jeg vil tro at de fleste av oss sorterer søpla; matavfall for seg, plast, glass og metall, papp og papir. Man får et godt innblikk i hvor mye søppel vi egentlig omgir oss med, og hvor mye av det vi drar med oss hjem fra for eksempel matbutikken. Les mer...

Bruk høstens grønnsaker!

IMG_1764

Nå som høsten kommer for fullt over oss og vi nærmest kan bade i et stort utvalg av norske, friske grønnsaker, er det bare å sveive kokkekniven og lage de deiligste retter med få og enkle knep. Og det aller beste? At det er godt for kroppen, sinnet og hjertet.

Les mer...

Vafler til frokost og kvelds

IMG_1779

Det er noen dager det er ekstra tungt å komme seg ut av senga.. Likevel er det bare å starte dagen, barn skal ha frokost og matpakke, klær og bøker i en sekk, vann på flaske. Mødre og fedre skal sørge for at alle husker det de skal ha med seg og før vi vet ordet av det stuper vi ut i en ny dag.

Hva er vel da bedre enn å kunne servere vafler til frokost? Tenk deg lukten i det du kommer inn på kjøkkenet! Men er ikke vafler egentlig en kake? Er det ikke sånn at vi kanskje bør vente til etter middag med det, i hvert fall til etter lunsj?
Les mer...

Gode kilder til energi i hverdagen

BlogEntryTopper

Det kan noen ganger være vanskelig å følge med på hva man bør spise for å få i seg nok av både vitaminer og mineraler og fiber og alt det andre som er godt for oss. Her er noen tips for fiberinntaket pluss litt til. Alt er forhåpentligvis lett å få til i hverdagen.
Les mer...

Suppe med røkt svineknoke

BlogEntryTopper

Noe av det beste med at sommer går over i høst er alle de flotte, norske grønnsakene vi kan fråtse i. Generelt sett spiser vi for lite grønnsaker. Du har kanskje hørt om ” 5 om dagen”? Fem porsjoner frukt og grønt i løpet av en dag, og her regner man 100 gram som én porsjon. To porsjoner skal være frukt, et eple og en banan; check! Mens de siste 300 grammene skal være grønnsaker, og det er vel her de fleste av oss har noe å hente. Du kan prøve å veie opp av de grønnsakene du vanligvis spiser, jeg tipper du blir overraska over hvor mye 300 gram faktisk er!
Les mer...