Riktig Ernæring

Bakevarer | Riktig Ernæring

Bakevarer

Grytebrød

Blog EntryTopper

Brødbaking er en kunst, det er det ingen tvil om, det er en grunn til at det finnes en egen utdannelse for bakere. Men alle kan bake brød, du må bare holde deg til et par enkle regler, og øvelse gjør mester når det gjelder brødbaking også. Her kommer flere tips til hvordan du kan få godt, smaksrikt, ferskt og næringsrikt brød fra den egen stekeovn.
Les mer...

Glutenfrie fastelavnsboller

BlogEntryTopper

Fastelavn betyr kvelden før fasten og var i utgangspunktet en tredagers fest som besto av fastelavnssøndag, blåmandag og askeonsdag. I tillegg har du kanskje hørt om feitetirsdag. Fasten varer fra askeonsdag til påskelørdag. Påskedagen er alltid første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn. Vårjevndøgn er alltid 21. mars, men fordi det varierer når det er fullmåne faller påsken på forskjellig tid hvert år.

 
I gamle dager var skikken at man skulle spise ni ganger i hvert hjørne av stua, dette skulle sikre godt med mat resten av året. Stekt flesk og suppe med melboller var tradisjonell mat, og det at vi spiser boller på fastelavnssøndag tror man er rester av denne tradisjonen.
 
Les mer...

Grove kanelboller

BlogEntryTopper


Kaldere dager, mørkere kvelder og mer innetid gjør at vi må finne på mer vi kan gjøre inne. Å bake er en av de tingene jeg gjør oftere på denne tiden, det kan engasjere både liten og stor, og om det er søtt eller ikke, slår det sjelden feil. Du kan fylle fryseren også, om du har plass til det. I dag har jeg bakt boller med litt grovere mel, og fylt dem med eplefyll og mandler. Det burde du prøve!
Les mer...

Brytebrød

BlogEntryTopper

Internett er full av oppskrifter på bakst som visstnok er den aller beste.Vi gjør oss alle erfaringer når vi baker, i tillegg kjenner de fleste noen som har tips og råd når det kommer til gjærbakst og annen baking. Her er en allsidig oppskrift på brød, ingen krav til innholdet, bare mengden. Kanskje du skal overraske med fersk og grov gjærbakst til kvelds i morgen?
Les mer...

Focaccia

BlogEntryTopper

Høsten er tiden for gode, næringsrike, varme supper, smaksrike gryteretter og kanskje en kveld med rødvin og lett tapas. Det som passer perfekt uansett hva av dette du skal spise er godt brød. Focacciaen du får oppskrift på her har jeg bakt i åresvis, hver gang skryter folk over hvor god den er, og vet du hva? Den er SÅ enkel å lage!
Les mer...

Kanelbollens dag!!

BlogEntryTopper

Det er riktignok i Sverige de har denne tradisjonen med å feire kanelbollen med en egen dag, men hvis du er glad i boller (hvem er ikke det?) så ser jeg ingen grunn til ikke å adoptere denne tradisjonen. Her får du min favorittoppskrift.
Les mer...

Sukkerfritt til helgekosen

BlogEntryTopper

Det er noe med helgefølelsen, når fredagen kommer ser vi frem mot mer tid til hverandre, til hobbyer vi liker, kanskje du endelig skal få malt den siste husveggen eller rydda i boden, eller kanskje du pakker sekken og tar med familien på en liten tur i marka. Uansett hva dine planer er, så gir de fleste av oss mer rom for kos i helgen.
Les mer...

Hjemmelagde knekkebrød

BlogEntryTopperEnkle, hjemmelagde knekkebrød i en fei?
For godt til å være sant spør du kanskje, men det tar ikke lang tid å lage dem, det er selve stekinga som tar litt tid, og da kan du jo gjøre noe annet.
Les mer...

Grove scones

BlogEntryTopper

Ingenting er så godt som nystekte rundstykker, enten til frokost, eller kanskje til kvelds. Men ofte er vi ikke så gode på å planlegge, og kommer ikke på at det hadde vært godt med fersk bakst før rett før vi skal spise. Da er scones løsningen!
Les mer...