Riktig Ernæring

Glutenfritt | Riktig Ernæring

Glutenfritt

Gryte på høyrygg av storfe

BlogEntryTopper71

Høsten er den perfekte tid for å samle familie, venner og bekjente, servere god mat og ha god tid. Egentlig passer vel det hele året, men likevel; mørke, regntunge kvelder og masse norske grønnsaker å fråtse i… Jeg anbefaler deg å koke kjøtt i jerngryte i løpet av denne høsten, den gjør seg mens du er ute i høstsola. Få noen av gjestene til å fikse desserten.
Les mer...

Chili con carne

BlogEntryTopper

Nå som både høsten, og for noen ferien, er over oss for fullt er det godt å lage mat som varmer. Jeg mener ikke varm mat, men mat med krydder og smaker som brenner litt på tunga og som er litt mer spennende enn mors kjøttkaker (ikke et vondt ord om dem..) Det er noe eget ved å samle en gjeng med folk du liker og servere en gryte med god mat, sitte hele kvelden ved bordet og skravle. Her er min versjon av chili con carne.
Les mer...

Nudelsalat med biff

BlogEntryTopper

Jeg hadde ikke før postet et bilde på
Instagram før det kom en melding om oppskrift. Dette er en superenkel og lettvinn middag, som er like god til lunsj dagen etter.Les mer...

Torsk med linser og ertepuré

BlogEntryTopper

Vi spiser for lite fisk, det er det ingen tvil om. Grunnene til det er mange, og én grunn mange bruker er at fisk er kjedelig og smakløst. Her får du oppskriften på en fiskemiddag som var en av favorittene hos kundene da jeg jobbet i kantine. Den metter godt og du får i deg gode kilder til protein og fiber, i tillegg smaker det godt, og det ér viktig!
Les mer...

Koking av kraft

BlogEntryTopper

Lenge før jeg visste at jeg skulle jobbe med å lage mat lærte jeg hvor viktig og nyttig det er å foredle mat og hvordan vi på en relativt lett måte kan få god kraft til sauser og supper, og på den måten utnytte alle deler av dyret.
Les mer...

Vårlig salat med rødbet og appelsin

BlogEntryTopper

Nå som vi går mot lysere tider, og våren er i anmarsj vil de aller fleste av oss sette pris på litt lettere mat enn det vi har spist i vinterhalvåret. Og hva er vel bedre enn å lage en frisk salat med en blanding av vinterens og vårens smaker?
Les mer...

Glutenfrie fastelavnsboller

BlogEntryTopper

Fastelavn betyr kvelden før fasten og var i utgangspunktet en tredagers fest som besto av fastelavnssøndag, blåmandag og askeonsdag. I tillegg har du kanskje hørt om feitetirsdag. Fasten varer fra askeonsdag til påskelørdag. Påskedagen er alltid første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn. Vårjevndøgn er alltid 21. mars, men fordi det varierer når det er fullmåne faller påsken på forskjellig tid hvert år.

 
I gamle dager var skikken at man skulle spise ni ganger i hvert hjørne av stua, dette skulle sikre godt med mat resten av året. Stekt flesk og suppe med melboller var tradisjonell mat, og det at vi spiser boller på fastelavnssøndag tror man er rester av denne tradisjonen.
 
Les mer...