Kveldsmat
Chili con carne
28/09/17 19:00
Nå som både høsten, og for noen ferien, er over oss for fullt er det godt å lage mat som varmer. Jeg mener ikke varm mat, men mat med krydder og smaker som brenner litt på tunga og som er litt mer spennende enn mors kjøttkaker (ikke et vondt ord om dem..) Det er noe eget ved å samle en gjeng med folk du liker og servere en gryte med god mat, sitte hele kvelden ved bordet og skravle. Her er min versjon av chili con carne.Les mer...
Blomkålsuppe
14/09/17 21:00
Nå når høsten er her er det bare å fråtse i norske grønnsaker. Vi plukker både bær og sopp i skogen, noen har kjøkkenhage eller pallekarmer med grønnsaker, mens andre plukker selv på gårder hvor det er mulig. Jeg var en kjapp tur i Hardanger for noen uker siden, og jeg synes det er supert at bøndene har sine små utsalg langs veien, så er det bare å stoppe der de har det du vil ha, om det er grønnsaker, epler eller plommer. Men tilbake til oppskriften, den enkleste suppa du kan tenke deg, og noe alle liker. Server med et godt stykke brød eller kanskje baconterninger?Les mer...
Grytebrød
16/07/17 19:00
Brødbaking er en kunst, det er det ingen tvil om, det er en grunn til at det finnes en egen utdannelse for bakere. Men alle kan bake brød, du må bare holde deg til et par enkle regler, og øvelse gjør mester når det gjelder brødbaking også. Her kommer flere tips til hvordan du kan få godt, smaksrikt, ferskt og næringsrikt brød fra den egen stekeovn.Les mer...
Vårlig salat med rødbet og appelsin
30/03/17 12:00
Nå som vi går mot lysere tider, og våren er i anmarsj vil de aller fleste av oss sette pris på litt lettere mat enn det vi har spist i vinterhalvåret. Og hva er vel bedre enn å lage en frisk salat med en blanding av vinterens og vårens smaker?Les mer...
Halvgrove pannekaker
28/02/17 14:00
Jeg har vokst opp med grove, tynne pannekaker, og synes egentlig det er best. Akkurat det er jo en smakssak. Vi hadde for øvrig også stekte poteter til, noe jeg har forstått ikke er helt vanlig. Men jeg tror det var mamma sitt forsøk på å få middagen til å mette mer. Noen liker jo også stekt bacon til. Og så passer det fint å servere suppe først, så får vi dekket litt av behovet for de berømte fem om dagen. Les mer...
Spis av eplene hele vinteren!
08/11/16 21:00
Har du fortsatt igjen epler du ikke helt vet hva du skal bruke til? Eller har de fortsatt en god pris på epler i butikken der du bor? Anbefaler dette tipset som gjør at du kan nyte eplene gjennom hele vinteren.Les mer...
Brytebrød
25/10/16 20:00
Internett er full av oppskrifter på bakst som visstnok er den aller beste.Vi gjør oss alle erfaringer når vi baker, i tillegg kjenner de fleste noen som har tips og råd når det kommer til gjærbakst og annen baking. Her er en allsidig oppskrift på brød, ingen krav til innholdet, bare mengden. Kanskje du skal overraske med fersk og grov gjærbakst til kvelds i morgen?Les mer...
Suppe til kalde høstkvelder
18/10/16 20:00
Like sikkert som at løvet faller om høsten så kommer både forkjølelser og influensa over oss. Og selv om noen kanskje mister matlysta når de er syke og andre synes de kan unne seg litt ekstra med godteri og sukker, så er det kanskje viktigere enn noen gang å få i seg riktig næring når vi er syke. Da gir vi kroppen et godt grunnlag for å bli frisk, vi gir den næring, vitaminer og andre byggeklosser den trenger.
Les mer...
Focaccia
15/10/16 16:00
Høsten er tiden for gode, næringsrike, varme supper, smaksrike gryteretter og kanskje en kveld med rødvin og lett tapas. Det som passer perfekt uansett hva av dette du skal spise er godt brød. Focacciaen du får oppskrift på her har jeg bakt i åresvis, hver gang skryter folk over hvor god den er, og vet du hva? Den er SÅ enkel å lage!
Les mer...
Havregrøt
09/10/16 20:00
Det høres jo litt kjedelig ut; havregrøt, det kan også jeg innrømme. Men har du fått med deg at grøten har fått en oppsving, at det igjen er in å spise grøt? Vel, det har kanskje vært det en stund nå, i København har de til og med en egen grøtbar, og den er kjempepopulær! Havregrøten, eller grøt generelt, trenger jo ikke være kjedelig, man kan lage sin egen vri; bruke litt eplemost i og toppe den med hva du måtte ønske, og like. Her kommer i hvert fall noen tips.Les mer...
Vafler til frokost og kvelds
12/09/16 20:00
Det er noen dager det er ekstra tungt å komme seg ut av senga.. Likevel er det bare å starte dagen, barn skal ha frokost og matpakke, klær og bøker i en sekk, vann på flaske. Mødre og fedre skal sørge for at alle husker det de skal ha med seg og før vi vet ordet av det stuper vi ut i en ny dag.
Hva er vel da bedre enn å kunne servere vafler til frokost? Tenk deg lukten i det du kommer inn på kjøkkenet! Men er ikke vafler egentlig en kake? Er det ikke sånn at vi kanskje bør vente til etter middag med det, i hvert fall til etter lunsj?
Les mer...
Gode kilder til energi i hverdagen
06/09/16 08:00
Det kan noen ganger være vanskelig å følge med på hva man bør spise for å få i seg nok av både vitaminer og mineraler og fiber og alt det andre som er godt for oss. Her er noen tips for fiberinntaket pluss litt til. Alt er forhåpentligvis lett å få til i hverdagen.Les mer...
Suppe med røkt svineknoke
01/09/16 15:00
Noe av det beste med at sommer går over i høst er alle de flotte, norske grønnsakene vi kan fråtse i. Generelt sett spiser vi for lite grønnsaker. Du har kanskje hørt om ” 5 om dagen”? Fem porsjoner frukt og grønt i løpet av en dag, og her regner man 100 gram som én porsjon. To porsjoner skal være frukt, et eple og en banan; check! Mens de siste 300 grammene skal være grønnsaker, og det er vel her de fleste av oss har noe å hente. Du kan prøve å veie opp av de grønnsakene du vanligvis spiser, jeg tipper du blir overraska over hvor mye 300 gram faktisk er!
Les mer...
Muffins med mat i
22/06/16 15:00
Nå nærmer ferien seg med stormskritt for de aller fleste av oss. Det blir en liten pause i matpakkesmøring tidlig på morgenen. Men vi skal jo spise i ferien også! Noen skal kanskje bo på hotell og spiser de fleste måltidene på restaurant, men for de av oss som skal være hjemme, på hytta eller kanskje på telttur er det greit å ha noe lettvindt vi kan dra med oss på farten.Les mer...
Hjemmelagde knekkebrød
15/06/16 08:00
Enkle, hjemmelagde knekkebrød i en fei?
For godt til å være sant spør du kanskje, men det tar ikke lang tid å lage dem, det er selve stekinga som tar litt tid, og da kan du jo gjøre noe annet.
Les mer...
For godt til å være sant spør du kanskje, men det tar ikke lang tid å lage dem, det er selve stekinga som tar litt tid, og da kan du jo gjøre noe annet.
Les mer...