Riktig Ernæring

Mellommåltid | Riktig Ernæring

Mellommåltid

Brytebrød

BlogEntryTopper

Internett er full av oppskrifter på bakst som visstnok er den aller beste.Vi gjør oss alle erfaringer når vi baker, i tillegg kjenner de fleste noen som har tips og råd når det kommer til gjærbakst og annen baking. Her er en allsidig oppskrift på brød, ingen krav til innholdet, bare mengden. Kanskje du skal overraske med fersk og grov gjærbakst til kvelds i morgen?
Les mer...

Havregrøt

BlogEntryTopper

Det høres jo litt kjedelig ut; havregrøt, det kan også jeg innrømme. Men har du fått med deg at grøten har fått en oppsving, at det igjen er in å spise grøt? Vel, det har kanskje vært det en stund nå, i København har de til og med en egen grøtbar, og den er kjempepopulær! Havregrøten, eller grøt generelt, trenger jo ikke være kjedelig, man kan lage sin egen vri; bruke litt eplemost i og toppe den med hva du måtte ønske, og like. Her kommer i hvert fall noen tips.Les mer...

Sukkerfritt til helgekosen

BlogEntryTopper

Det er noe med helgefølelsen, når fredagen kommer ser vi frem mot mer tid til hverandre, til hobbyer vi liker, kanskje du endelig skal få malt den siste husveggen eller rydda i boden, eller kanskje du pakker sekken og tar med familien på en liten tur i marka. Uansett hva dine planer er, så gir de fleste av oss mer rom for kos i helgen.
Les mer...

Vafler til frokost og kvelds

IMG_1779

Det er noen dager det er ekstra tungt å komme seg ut av senga.. Likevel er det bare å starte dagen, barn skal ha frokost og matpakke, klær og bøker i en sekk, vann på flaske. Mødre og fedre skal sørge for at alle husker det de skal ha med seg og før vi vet ordet av det stuper vi ut i en ny dag.

Hva er vel da bedre enn å kunne servere vafler til frokost? Tenk deg lukten i det du kommer inn på kjøkkenet! Men er ikke vafler egentlig en kake? Er det ikke sånn at vi kanskje bør vente til etter middag med det, i hvert fall til etter lunsj?
Les mer...

Gode kilder til energi i hverdagen

BlogEntryTopper

Det kan noen ganger være vanskelig å følge med på hva man bør spise for å få i seg nok av både vitaminer og mineraler og fiber og alt det andre som er godt for oss. Her er noen tips for fiberinntaket pluss litt til. Alt er forhåpentligvis lett å få til i hverdagen.
Les mer...

Energiboost av en müslibar

BlogEntryTopper

Nå har de fleste av oss blitt kastet inn i hverdagen igjen, det virker som vi blir like overraska hver gang. Alle gode hensikter vi hadde i ferien ser ut som de er forsvunnet som dugg for sola. Prøv å hente deg inn igjen til helga, tenk etter hvilke små forandringer du kan gjøre for å føle at du har hodet i hvert fall litt over vannskorpa. Uansett er én ting sikkert; hvis du ikke sørger for å få i deg riktig og nok næring, og nok vann, er det ikke sikkert du holder deg på karusellen frem til høstferien engang!Les mer...

Hjemmelagde knekkebrød

BlogEntryTopperEnkle, hjemmelagde knekkebrød i en fei?
For godt til å være sant spør du kanskje, men det tar ikke lang tid å lage dem, det er selve stekinga som tar litt tid, og da kan du jo gjøre noe annet.
Les mer...

En god start på uka


Hva med å gi deg selv en kickstart på uka?

Fint vær, lyse kvelder og for noen, EM i fotball på tv’en til langt på kvelden, alle faktorer for at det kan bli vel mye sittestilling når vi har fri fra jobb. Det blir også god mat på grillen, godt drikke i glasset og kanskje både snacks og nattmat. Ingenting av dette trenger å bikke de sunne verdiene dine av pinnen, men det er desto viktigere å ta tilbake kontrollen når vi har ei helt ny og ubrukt uke foran oss.
BlogEntryTopperLes mer...

Is til alle!!

BlogEntryTopper

Følelsen av at sommeren er i gang, sol, nyklipt plen og lukten av hele nabolagets grillentusiasme. Man kan ikke si annet enn at det er en herlig følelse! Og med sommeren fyker også forbruket av iskrem opp. Så; hvorfor ikke prøve seg på noen hjemmelagede varianter? Da vet du hva du får i deg, og kan ha både sunne og litt mindre sunne alternativer lett tilgjengelig når søtsuget melder seg, eller du får uventet besøk.Les mer...

Jeg har hørt....

BlogEntryTopper
Ofte når jeg kommer i snakk med folk rundt meg og emnet blir mat eller ernæring (det skjer..) så sier noen: "Jeg har hørt at.." etterfulgt av en påstand eller et råd de har fått, noe de har lest, sett på tv'en eller hørt fra en venn som har vært på et kurs eller bare er interessert i mat og ernæring. Jeg opplever at de aller fleste er usikre og har en viss skepsis til det de har hørt..
Les mer...

Gjør nøttene litt bedre

Det anbefales at man spiser ca. en neve nøtter hver dag. Om du velger å spise dem som snacks, som mellommåltid, på grøten eller yoghurten, i suppa eller på middagen spiller ingen rolle. Men det som faktisk spiller en rolle, synes jeg, er at nøttene er gode. Nøtter i seg selv er jo godt, men hvis du tar deg tid til å gi de en liten tur innom steikeovnen blir de enda bedre!BlogEntryTopperLes mer...