Riktig Ernæring

Middag | Riktig Ernæring

Gryte på høyrygg av storfe

BlogEntryTopper71

Høsten er den perfekte tid for å samle familie, venner og bekjente, servere god mat og ha god tid. Egentlig passer vel det hele året, men likevel; mørke, regntunge kvelder og masse norske grønnsaker å fråtse i… Jeg anbefaler deg å koke kjøtt i jerngryte i løpet av denne høsten, den gjør seg mens du er ute i høstsola. Få noen av gjestene til å fikse desserten.
Les mer...

Chili con carne

BlogEntryTopper

Nå som både høsten, og for noen ferien, er over oss for fullt er det godt å lage mat som varmer. Jeg mener ikke varm mat, men mat med krydder og smaker som brenner litt på tunga og som er litt mer spennende enn mors kjøttkaker (ikke et vondt ord om dem..) Det er noe eget ved å samle en gjeng med folk du liker og servere en gryte med god mat, sitte hele kvelden ved bordet og skravle. Her er min versjon av chili con carne.
Les mer...

Blomkålsuppe

BlogEntryTopper

Nå når høsten er her er det bare å fråtse i norske grønnsaker. Vi plukker både bær og sopp i skogen, noen har kjøkkenhage eller pallekarmer med grønnsaker, mens andre plukker selv på gårder hvor det er mulig. Jeg var en kjapp tur i Hardanger for noen uker siden, og jeg synes det er supert at bøndene har sine små utsalg langs veien, så er det bare å stoppe der de har det du vil ha, om det er grønnsaker, epler eller plommer. Men tilbake til oppskriften, den enkleste suppa du kan tenke deg, og noe alle liker. Server med et godt stykke brød eller kanskje baconterninger?Les mer...

Nudelsalat med biff

BlogEntryTopper

Jeg hadde ikke før postet et bilde på
Instagram før det kom en melding om oppskrift. Dette er en superenkel og lettvinn middag, som er like god til lunsj dagen etter.Les mer...

Torsk med linser og ertepuré

BlogEntryTopper

Vi spiser for lite fisk, det er det ingen tvil om. Grunnene til det er mange, og én grunn mange bruker er at fisk er kjedelig og smakløst. Her får du oppskriften på en fiskemiddag som var en av favorittene hos kundene da jeg jobbet i kantine. Den metter godt og du får i deg gode kilder til protein og fiber, i tillegg smaker det godt, og det ér viktig!
Les mer...

Vårlig salat med rødbet og appelsin

BlogEntryTopper

Nå som vi går mot lysere tider, og våren er i anmarsj vil de aller fleste av oss sette pris på litt lettere mat enn det vi har spist i vinterhalvåret. Og hva er vel bedre enn å lage en frisk salat med en blanding av vinterens og vårens smaker?
Les mer...

Taco til nye høyder

BlogEntryTopper

For noen uker siden anbefalte jeg via min
Facebookside å bytte ut fredagstacoen med en salat med Salmalaks. I mitt hode absolutt et godt alternativ og mange nyttige næringsstoffer. Men det var ikke alle som synes det var en god idé å bytte tacoen med fisk… På en fredag. Derfor har jeg nå laget en ny variant av tacoen.
Les mer...

Halvgrove pannekaker

BlogEntryTopper

Jeg har vokst opp med grove, tynne pannekaker, og synes egentlig det er best. Akkurat det er jo en smakssak. Vi hadde for øvrig også stekte poteter til, noe jeg har forstått ikke er helt vanlig. Men jeg tror det var mamma sitt forsøk på å få middagen til å mette mer. Noen liker jo også stekt bacon til. Og så passer det fint å servere suppe først, så får vi dekket litt av behovet for de berømte fem om dagen.
Les mer...

Salat med Salmalaks

BlogEntryTopper

Nå inneholder ikke dette innlegget en revolusjonerende oppskrift, men er heller et tips til noe svært enkelt, som er både godt på smak og godt for kroppen.
Les mer...

Suppe til kalde høstkvelder

BlogEntryTopper

Like sikkert som at løvet faller om høsten så kommer både forkjølelser og influensa over oss. Og selv om noen kanskje mister matlysta når de er syke og andre synes de kan unne seg litt ekstra med godteri og sukker, så er det kanskje viktigere enn noen gang å få i seg riktig næring når vi er syke. Da gir vi kroppen et godt grunnlag for å bli frisk, vi gir den næring, vitaminer og andre byggeklosser den trenger.


Les mer...

Tikka curry med hvit fisk

BlogEntryTopper

Synes du det er vanskelig å finne nye retter med fisk? Eller synes du kanskje fisk kan være litt kjedelig? Her har du et forslag med masse smak og eksotiske krydder.
Les mer...

Focaccia

BlogEntryTopper

Høsten er tiden for gode, næringsrike, varme supper, smaksrike gryteretter og kanskje en kveld med rødvin og lett tapas. Det som passer perfekt uansett hva av dette du skal spise er godt brød. Focacciaen du får oppskrift på her har jeg bakt i åresvis, hver gang skryter folk over hvor god den er, og vet du hva? Den er SÅ enkel å lage!
Les mer...

En smaksbombe av en vegetarpizza

Vegetarpizza

1. Oktober er Verdens vegetardag. Denne dagen skal først og fremst promotere det positive med vegetarisk mat, og det fokuseres også på etikk, miljø og helse i sammenheng med et vegetarisk kosthold. Altså nok en mulighet for oss alle til å tenke litt på hvordan vi av flere grunner bør øke inntaket av grønnsaker.Les mer...

Restemiddag

IMG_1770
Hvis man skal tenke litt på miljøet, noe vi alle burde gjøre, så er det flere tiltak man kan gjøre hjemme for å leve litt mer miljøvennlig. Det virker kanskje ikke så mye i det store og det hele, men alle monner drar. Jeg vil tro at de fleste av oss sorterer søpla; matavfall for seg, plast, glass og metall, papp og papir. Man får et godt innblikk i hvor mye søppel vi egentlig omgir oss med, og hvor mye av det vi drar med oss hjem fra for eksempel matbutikken. Les mer...

Suppe med røkt svineknoke

BlogEntryTopper

Noe av det beste med at sommer går over i høst er alle de flotte, norske grønnsakene vi kan fråtse i. Generelt sett spiser vi for lite grønnsaker. Du har kanskje hørt om ” 5 om dagen”? Fem porsjoner frukt og grønt i løpet av en dag, og her regner man 100 gram som én porsjon. To porsjoner skal være frukt, et eple og en banan; check! Mens de siste 300 grammene skal være grønnsaker, og det er vel her de fleste av oss har noe å hente. Du kan prøve å veie opp av de grønnsakene du vanligvis spiser, jeg tipper du blir overraska over hvor mye 300 gram faktisk er!
Les mer...

Tilbehør til grillmaten

BlogEntryTopper

Årets grillsesong er godt i gang, og det er ikke tvil om at nordmenn er glad i å grille. Noen griller hele året, men de aller fleste av oss griller mest nå om sommeren. Et kjapt søk på Google med søkeordene ”nordmenn” og ”grilling” viser at det har vært jevn økning i antall grillmåltider for den gjennomsnittlige nordmann det siste tiåret. Les mer...