Riktig Ernæring

Vårlig salat med rødbet og appelsin | Riktig Ernæring

Vårlig salat med rødbet og appelsin

BlogEntryTopper

Nå som vi går mot lysere tider, og våren er i anmarsj vil de aller fleste av oss sette pris på litt lettere mat enn det vi har spist i vinterhalvåret. Og hva er vel bedre enn å lage en frisk salat med en blanding av vinterens og vårens smaker?

Første gang jeg smakte denne salaten ble den servert til helstekt kylling og søtpotetfries, men den passer også godt til annet kjøtt eller fisk, prøv deg frem. Restene kan du ta med som en salat til lunsj.

Rødbetsalat

Salaten gir både fiber, antioksidanter og vitaminer, i tillegg får vi sunt fett fra nøtter og olivenolje og frisk smak av vanilje og peppermynte. Kanskje litt rart med vanilje i en vinaigrette, synes du, men det gir en god sødme til rødbetene. Anbefaler deg å prøve!


Til 4 porsjoner trenger du

4 middels store rødbeter
2 appelsiner
1 god neve hasselnøtter
4 ss extra virgin olivenolje
1 ss hvitvinseddik
salt og pepper
frøene fra en vaniljestang
peppermynteblader

Rødbetsalat1

Bland vinaigretten først; olje, hvitvinseddik, salt, pepper og frøene fra vaniljestangen. Finkutt gjerne litt mynte og ha i, men spar noen blader til pynt.

Skrell og rasp rødbetene. Hvis du vil unngå lett rødfargede hender bruker du hansker eller en liten plastpose på hånda du holder rødbeten med. Pass på så du ikke får plastbiter i salaten Et annet tips er å legge litt bakepapir el.l på fjølen, så blir ikke den rød heller.

Skjær skallet av appelsinene og del de i passe store terninger. Hasselnøttene får best smak hvis du rister dem først, se hvordan
her. Hakk de opp og strø de over.

Hell vinagretten over og bland lett. Husk at fargen fra rødbetene kan gjøre hele salaten rosa hvis du blander for mye.God middag!