Riktig Ernæring

Halvgrove pannekaker | Riktig Ernæring

Halvgrove pannekaker

BlogEntryTopper

Siden jeg nevnte fastelavn her om dagen kan jeg jo også nevne at denne store pannekakedagen faller på feitetirsdag. Fra gammelt av skulle man spise opp all mat som kunne bli dårlig i løpet av fasten på denne dagen. Noen kalte den hvitetirsdag, som mest sannsynlig kommer av at all melkemat måtte spises i dag. Kanskje de lagde pannekaker av melka?

Jeg har vokst opp med grove, tynne pannekaker, og synes egentlig det er best. Akkurat det er jo en smakssak. Vi hadde for øvrig også stekte poteter til, noe jeg har forstått ikke er helt vanlig. Men jeg tror det var mamma sitt forsøk på å få middagen til å mette mer. Noen liker jo også stekt bacon til. Og så passer det fint å servere suppe først, så får vi dekket litt av behovet for de berømte fem om dagen. Oppskrift på tomatsuppe finner du
her, kok gjerne egg og server til, eller pasta.

Tomatsuppe

Selve pannekakeoppskriften er ikke noen revolusjon, jeg har brukt ½ del grovt mel og resten fint mel, melk, egg og denne gangen Sukrin, siden vi jo likevel spiser pannekakene med blåbærsyltetøy.

IMG_2097

Dette er nok til ca 10 pannekaker, alt etter hvor tykke du steker.

2 dl grovt, sammalt mel
2 dl fint hvetemel
(evt kan du bruke bare
Fibramel)
2 store egg
ca 5 dl melk
½ ts salt


Bland melet med litt av melken og rør til det ikke er mer klumper. Tilsett eggene og resten av melken, så saltet. La røren svelle i 20 minutter.
Du velger selv om du vil ha litt smeltet smør i røra eller bruke det når du steker.

God pannekakemiddag!