Riktig Ernæring

Gjør nøttene litt bedre | Riktig Ernæring

Gjør nøttene litt bedre

BlogEntryTopper

Det anbefales at man spiser ca. en neve nøtter hver dag. Om du velger å spise dem som snacks, som mellommåltid, på grøten eller yoghurten, i suppa eller på middagen spiller ingen rolle. Men det som faktisk spiller en rolle, synes jeg, er at nøttene er gode. Nøtter i seg selv er jo godt, men hvis du tar deg tid til å gi de en liten tur innom steikeovnen blir de enda bedre!
Jeg rister nøttene på 140 grader i ca 20 min, det kommer litt an på hvilke nøtter du rister.
Det som skjer når vi rister nøtter er at fettet i nøttene varmes opp og brunes, nøttene blir litt mer gyldne og smaken mye bedre. Men pass på så du ikke brenner dem, da smaker de ikke godt!

Hasselnøttene rister jeg alltid i en form for seg. Det tynne, mørke skallet utenpå nøttene løsner når de blir varmet opp, og jeg liker å fjerne det før jeg blander de med andre nøtter. Når de er ferdig ristet ruller jeg dem bare mellom hendene, evt. i et håndkle, så løsner skallet helt.
Valnøtter pleier jeg ikke å riste fordi jeg synes de kan få en litt harsk smak, dette kommer selvfølgelig an på kvaliteten på nøttene. Det jeg gjør er at jeg blander de med de andre nøttene når jeg tar de ut av ovnen, på den måten får de likevel en liten oppvarming og blir litt sprøere.
Mandler er kanskje en av de mest komplette nøttene når det gjelder næringsinnhold, ikke bare inneholder de fett, protein og fiber, men er også en god kilde til bl.a antioksidanter. Mandlene blir ekstra sprø og gode av en tur i steikeovnen.

Nå har jeg bare nevnt tre typer nøtter her, men det finnes jo mange å velge i;
paranøtter, pekannøtter, macadamianøtter, peanøtter, cashewnøtter og pistasjnøtter. Kjøp de nøttene du liker og spis en neve av dem hver eneste dag!