Riktig Ernæring

barn | Riktig Ernæring

Taco til nye høyder

BlogEntryTopper

For noen uker siden anbefalte jeg via min
Facebookside å bytte ut fredagstacoen med en salat med Salmalaks. I mitt hode absolutt et godt alternativ og mange nyttige næringsstoffer. Men det var ikke alle som synes det var en god idé å bytte tacoen med fisk… På en fredag. Derfor har jeg nå laget en ny variant av tacoen.
Les mer...

Grove kanelboller

BlogEntryTopper


Kaldere dager, mørkere kvelder og mer innetid gjør at vi må finne på mer vi kan gjøre inne. Å bake er en av de tingene jeg gjør oftere på denne tiden, det kan engasjere både liten og stor, og om det er søtt eller ikke, slår det sjelden feil. Du kan fylle fryseren også, om du har plass til det. I dag har jeg bakt boller med litt grovere mel, og fylt dem med eplefyll og mandler. Det burde du prøve!
Les mer...

Gode kilder til energi i hverdagen

BlogEntryTopper

Det kan noen ganger være vanskelig å følge med på hva man bør spise for å få i seg nok av både vitaminer og mineraler og fiber og alt det andre som er godt for oss. Her er noen tips for fiberinntaket pluss litt til. Alt er forhåpentligvis lett å få til i hverdagen.
Les mer...

Suppe med røkt svineknoke

BlogEntryTopper

Noe av det beste med at sommer går over i høst er alle de flotte, norske grønnsakene vi kan fråtse i. Generelt sett spiser vi for lite grønnsaker. Du har kanskje hørt om ” 5 om dagen”? Fem porsjoner frukt og grønt i løpet av en dag, og her regner man 100 gram som én porsjon. To porsjoner skal være frukt, et eple og en banan; check! Mens de siste 300 grammene skal være grønnsaker, og det er vel her de fleste av oss har noe å hente. Du kan prøve å veie opp av de grønnsakene du vanligvis spiser, jeg tipper du blir overraska over hvor mye 300 gram faktisk er!
Les mer...

Energiboost av en müslibar

BlogEntryTopper

Nå har de fleste av oss blitt kastet inn i hverdagen igjen, det virker som vi blir like overraska hver gang. Alle gode hensikter vi hadde i ferien ser ut som de er forsvunnet som dugg for sola. Prøv å hente deg inn igjen til helga, tenk etter hvilke små forandringer du kan gjøre for å føle at du har hodet i hvert fall litt over vannskorpa. Uansett er én ting sikkert; hvis du ikke sørger for å få i deg riktig og nok næring, og nok vann, er det ikke sikkert du holder deg på karusellen frem til høstferien engang!Les mer...

Is til alle!!

BlogEntryTopper

Følelsen av at sommeren er i gang, sol, nyklipt plen og lukten av hele nabolagets grillentusiasme. Man kan ikke si annet enn at det er en herlig følelse! Og med sommeren fyker også forbruket av iskrem opp. Så; hvorfor ikke prøve seg på noen hjemmelagede varianter? Da vet du hva du får i deg, og kan ha både sunne og litt mindre sunne alternativer lett tilgjengelig når søtsuget melder seg, eller du får uventet besøk.Les mer...

Mat og måltider i skolen

BlogEntryTopper

Høsten 2015 kom Helsedirektoratet med nye nasjonale retningslinjer for mat og måltider i skolen. Det er viktig at det settes fokus på barn og ungdoms kosthold, både fordi vi har en gylden mulighet til å lære barna våre om ernæring og betydningen av å få i seg den næringen man trenger. Samtidig ser vi at de vanene barn og ungdom tilegner seg tar de med seg videre inn i voksenlivet og dermed kan man forebygge utviklingen av livsstilssykdommer på sikt.
Les mer...