Riktig Ernæring

grovt | Riktig Ernæring

Grytebrød

Blog EntryTopper

Brødbaking er en kunst, det er det ingen tvil om, det er en grunn til at det finnes en egen utdannelse for bakere. Men alle kan bake brød, du må bare holde deg til et par enkle regler, og øvelse gjør mester når det gjelder brødbaking også. Her kommer flere tips til hvordan du kan få godt, smaksrikt, ferskt og næringsrikt brød fra den egen stekeovn.
Les mer...

Halvgrove pannekaker

BlogEntryTopper

Jeg har vokst opp med grove, tynne pannekaker, og synes egentlig det er best. Akkurat det er jo en smakssak. Vi hadde for øvrig også stekte poteter til, noe jeg har forstått ikke er helt vanlig. Men jeg tror det var mamma sitt forsøk på å få middagen til å mette mer. Noen liker jo også stekt bacon til. Og så passer det fint å servere suppe først, så får vi dekket litt av behovet for de berømte fem om dagen.
Les mer...

Brytebrød

BlogEntryTopper

Internett er full av oppskrifter på bakst som visstnok er den aller beste.Vi gjør oss alle erfaringer når vi baker, i tillegg kjenner de fleste noen som har tips og råd når det kommer til gjærbakst og annen baking. Her er en allsidig oppskrift på brød, ingen krav til innholdet, bare mengden. Kanskje du skal overraske med fersk og grov gjærbakst til kvelds i morgen?
Les mer...

Focaccia

BlogEntryTopper

Høsten er tiden for gode, næringsrike, varme supper, smaksrike gryteretter og kanskje en kveld med rødvin og lett tapas. Det som passer perfekt uansett hva av dette du skal spise er godt brød. Focacciaen du får oppskrift på her har jeg bakt i åresvis, hver gang skryter folk over hvor god den er, og vet du hva? Den er SÅ enkel å lage!
Les mer...

En smaksbombe av en vegetarpizza

Vegetarpizza

1. Oktober er Verdens vegetardag. Denne dagen skal først og fremst promotere det positive med vegetarisk mat, og det fokuseres også på etikk, miljø og helse i sammenheng med et vegetarisk kosthold. Altså nok en mulighet for oss alle til å tenke litt på hvordan vi av flere grunner bør øke inntaket av grønnsaker.Les mer...

Havregrøt

BlogEntryTopper

Det høres jo litt kjedelig ut; havregrøt, det kan også jeg innrømme. Men har du fått med deg at grøten har fått en oppsving, at det igjen er in å spise grøt? Vel, det har kanskje vært det en stund nå, i København har de til og med en egen grøtbar, og den er kjempepopulær! Havregrøten, eller grøt generelt, trenger jo ikke være kjedelig, man kan lage sin egen vri; bruke litt eplemost i og toppe den med hva du måtte ønske, og like. Her kommer i hvert fall noen tips.Les mer...

Sukkerfritt til helgekosen

BlogEntryTopper

Det er noe med helgefølelsen, når fredagen kommer ser vi frem mot mer tid til hverandre, til hobbyer vi liker, kanskje du endelig skal få malt den siste husveggen eller rydda i boden, eller kanskje du pakker sekken og tar med familien på en liten tur i marka. Uansett hva dine planer er, så gir de fleste av oss mer rom for kos i helgen.
Les mer...

Vafler til frokost og kvelds

IMG_1779

Det er noen dager det er ekstra tungt å komme seg ut av senga.. Likevel er det bare å starte dagen, barn skal ha frokost og matpakke, klær og bøker i en sekk, vann på flaske. Mødre og fedre skal sørge for at alle husker det de skal ha med seg og før vi vet ordet av det stuper vi ut i en ny dag.

Hva er vel da bedre enn å kunne servere vafler til frokost? Tenk deg lukten i det du kommer inn på kjøkkenet! Men er ikke vafler egentlig en kake? Er det ikke sånn at vi kanskje bør vente til etter middag med det, i hvert fall til etter lunsj?
Les mer...

Gode kilder til energi i hverdagen

BlogEntryTopper

Det kan noen ganger være vanskelig å følge med på hva man bør spise for å få i seg nok av både vitaminer og mineraler og fiber og alt det andre som er godt for oss. Her er noen tips for fiberinntaket pluss litt til. Alt er forhåpentligvis lett å få til i hverdagen.
Les mer...

Muffins med mat i

BlogEntryTopper
Nå nærmer ferien seg med stormskritt for de aller fleste av oss. Det blir en liten pause i matpakkesmøring tidlig på morgenen. Men vi skal jo spise i ferien også! Noen skal kanskje bo på hotell og spiser de fleste måltidene på restaurant, men for de av oss som skal være hjemme, på hytta eller kanskje på telttur er det greit å ha noe lettvindt vi kan dra med oss på farten.Les mer...

Hjemmelagde knekkebrød

BlogEntryTopperEnkle, hjemmelagde knekkebrød i en fei?
For godt til å være sant spør du kanskje, men det tar ikke lang tid å lage dem, det er selve stekinga som tar litt tid, og da kan du jo gjøre noe annet.
Les mer...

Grove scones

BlogEntryTopper

Ingenting er så godt som nystekte rundstykker, enten til frokost, eller kanskje til kvelds. Men ofte er vi ikke så gode på å planlegge, og kommer ikke på at det hadde vært godt med fersk bakst før rett før vi skal spise. Da er scones løsningen!
Les mer...