nystekt
Grytebrød

Brødbaking er en kunst, det er det ingen tvil om, det er en grunn til at det finnes en egen utdannelse for bakere. Men alle kan bake brød, du må bare holde deg til et par enkle regler, og øvelse gjør mester når det gjelder brødbaking også. Her kommer flere tips til hvordan du kan få godt, smaksrikt, ferskt og næringsrikt brød fra den egen stekeovn.Les mer...
Torsk med linser og ertepuré

Vi spiser for lite fisk, det er det ingen tvil om. Grunnene til det er mange, og én grunn mange bruker er at fisk er kjedelig og smakløst. Her får du oppskriften på en fiskemiddag som var en av favorittene hos kundene da jeg jobbet i kantine. Den metter godt og du får i deg gode kilder til protein og fiber, i tillegg smaker det godt, og det ér viktig!Les mer...
Taco til nye høyder

For noen uker siden anbefalte jeg via min Facebookside å bytte ut fredagstacoen med en salat med Salmalaks. I mitt hode absolutt et godt alternativ og mange nyttige næringsstoffer. Men det var ikke alle som synes det var en god idé å bytte tacoen med fisk… På en fredag. Derfor har jeg nå laget en ny variant av tacoen.
Les mer...
Halvgrove pannekaker

Jeg har vokst opp med grove, tynne pannekaker, og synes egentlig det er best. Akkurat det er jo en smakssak. Vi hadde for øvrig også stekte poteter til, noe jeg har forstått ikke er helt vanlig. Men jeg tror det var mamma sitt forsøk på å få middagen til å mette mer. Noen liker jo også stekt bacon til. Og så passer det fint å servere suppe først, så får vi dekket litt av behovet for de berømte fem om dagen. Les mer...
Glutenfrie fastelavnsboller

Fastelavn betyr kvelden før fasten og var i utgangspunktet en tredagers fest som besto av fastelavnssøndag, blåmandag og askeonsdag. I tillegg har du kanskje hørt om feitetirsdag. Fasten varer fra askeonsdag til påskelørdag. Påskedagen er alltid første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn. Vårjevndøgn er alltid 21. mars, men fordi det varierer når det er fullmåne faller påsken på forskjellig tid hvert år.
I gamle dager var skikken at man skulle spise ni ganger i hvert hjørne av stua, dette skulle sikre godt med mat resten av året. Stekt flesk og suppe med melboller var tradisjonell mat, og det at vi spiser boller på fastelavnssøndag tror man er rester av denne tradisjonen.
Les mer...
Brytebrød

Internett er full av oppskrifter på bakst som visstnok er den aller beste.Vi gjør oss alle erfaringer når vi baker, i tillegg kjenner de fleste noen som har tips og råd når det kommer til gjærbakst og annen baking. Her er en allsidig oppskrift på brød, ingen krav til innholdet, bare mengden. Kanskje du skal overraske med fersk og grov gjærbakst til kvelds i morgen?Les mer...
Focaccia

Høsten er tiden for gode, næringsrike, varme supper, smaksrike gryteretter og kanskje en kveld med rødvin og lett tapas. Det som passer perfekt uansett hva av dette du skal spise er godt brød. Focacciaen du får oppskrift på her har jeg bakt i åresvis, hver gang skryter folk over hvor god den er, og vet du hva? Den er SÅ enkel å lage!
Les mer...
Grove kanelboller
01/11/16 19:00 Lagret i: Bakevarer

Kaldere dager, mørkere kvelder og mer innetid gjør at vi må finne på mer vi kan gjøre inne. Å bake er en av de tingene jeg gjør oftere på denne tiden, det kan engasjere både liten og stor, og om det er søtt eller ikke, slår det sjelden feil. Du kan fylle fryseren også, om du har plass til det. I dag har jeg bakt boller med litt grovere mel, og fylt dem med eplefyll og mandler. Det burde du prøve!
Les mer...
Kanelbollens dag!!
04/10/16 21:00 Lagret i: Bakevarer

Det er riktignok i Sverige de har denne tradisjonen med å feire kanelbollen med en egen dag, men hvis du er glad i boller (hvem er ikke det?) så ser jeg ingen grunn til ikke å adoptere denne tradisjonen. Her får du min favorittoppskrift.Les mer...
En smaksbombe av en vegetarpizza

1. Oktober er Verdens vegetardag. Denne dagen skal først og fremst promotere det positive med vegetarisk mat, og det fokuseres også på etikk, miljø og helse i sammenheng med et vegetarisk kosthold. Altså nok en mulighet for oss alle til å tenke litt på hvordan vi av flere grunner bør øke inntaket av grønnsaker.Les mer...
Vafler til frokost og kvelds

Det er noen dager det er ekstra tungt å komme seg ut av senga.. Likevel er det bare å starte dagen, barn skal ha frokost og matpakke, klær og bøker i en sekk, vann på flaske. Mødre og fedre skal sørge for at alle husker det de skal ha med seg og før vi vet ordet av det stuper vi ut i en ny dag.
Hva er vel da bedre enn å kunne servere vafler til frokost? Tenk deg lukten i det du kommer inn på kjøkkenet! Men er ikke vafler egentlig en kake? Er det ikke sånn at vi kanskje bør vente til etter middag med det, i hvert fall til etter lunsj?
Les mer...
Hjemmelagde knekkebrød

For godt til å være sant spør du kanskje, men det tar ikke lang tid å lage dem, det er selve stekinga som tar litt tid, og da kan du jo gjøre noe annet.
Les mer...
Grove scones
13/05/16 10:00 Lagret i: Bakevarer

Ingenting er så godt som nystekte rundstykker, enten til frokost, eller kanskje til kvelds. Men ofte er vi ikke så gode på å planlegge, og kommer ikke på at det hadde vært godt med fersk bakst før rett før vi skal spise. Da er scones løsningen!
Les mer...