Riktig Ernæring

protein | Riktig Ernæring

Nudelsalat med biff

BlogEntryTopper

Jeg hadde ikke før postet et bilde på
Instagram før det kom en melding om oppskrift. Dette er en superenkel og lettvinn middag, som er like god til lunsj dagen etter.Les mer...

Torsk med linser og ertepuré

BlogEntryTopper

Vi spiser for lite fisk, det er det ingen tvil om. Grunnene til det er mange, og én grunn mange bruker er at fisk er kjedelig og smakløst. Her får du oppskriften på en fiskemiddag som var en av favorittene hos kundene da jeg jobbet i kantine. Den metter godt og du får i deg gode kilder til protein og fiber, i tillegg smaker det godt, og det ér viktig!
Les mer...

Koking av kraft

BlogEntryTopper

Lenge før jeg visste at jeg skulle jobbe med å lage mat lærte jeg hvor viktig og nyttig det er å foredle mat og hvordan vi på en relativt lett måte kan få god kraft til sauser og supper, og på den måten utnytte alle deler av dyret.
Les mer...

Salat med Salmalaks

BlogEntryTopper

Nå inneholder ikke dette innlegget en revolusjonerende oppskrift, men er heller et tips til noe svært enkelt, som er både godt på smak og godt for kroppen.
Les mer...

Brytebrød

BlogEntryTopper

Internett er full av oppskrifter på bakst som visstnok er den aller beste.Vi gjør oss alle erfaringer når vi baker, i tillegg kjenner de fleste noen som har tips og råd når det kommer til gjærbakst og annen baking. Her er en allsidig oppskrift på brød, ingen krav til innholdet, bare mengden. Kanskje du skal overraske med fersk og grov gjærbakst til kvelds i morgen?
Les mer...

Suppe til kalde høstkvelder

BlogEntryTopper

Like sikkert som at løvet faller om høsten så kommer både forkjølelser og influensa over oss. Og selv om noen kanskje mister matlysta når de er syke og andre synes de kan unne seg litt ekstra med godteri og sukker, så er det kanskje viktigere enn noen gang å få i seg riktig næring når vi er syke. Da gir vi kroppen et godt grunnlag for å bli frisk, vi gir den næring, vitaminer og andre byggeklosser den trenger.


Les mer...

En smaksbombe av en vegetarpizza

Vegetarpizza

1. Oktober er Verdens vegetardag. Denne dagen skal først og fremst promotere det positive med vegetarisk mat, og det fokuseres også på etikk, miljø og helse i sammenheng med et vegetarisk kosthold. Altså nok en mulighet for oss alle til å tenke litt på hvordan vi av flere grunner bør øke inntaket av grønnsaker.Les mer...

Tikka curry med hvit fisk

BlogEntryTopper

Synes du det er vanskelig å finne nye retter med fisk? Eller synes du kanskje fisk kan være litt kjedelig? Her har du et forslag med masse smak og eksotiske krydder.
Les mer...

Havregrøt

BlogEntryTopper

Det høres jo litt kjedelig ut; havregrøt, det kan også jeg innrømme. Men har du fått med deg at grøten har fått en oppsving, at det igjen er in å spise grøt? Vel, det har kanskje vært det en stund nå, i København har de til og med en egen grøtbar, og den er kjempepopulær! Havregrøten, eller grøt generelt, trenger jo ikke være kjedelig, man kan lage sin egen vri; bruke litt eplemost i og toppe den med hva du måtte ønske, og like. Her kommer i hvert fall noen tips.Les mer...

Restemiddag

IMG_1770
Hvis man skal tenke litt på miljøet, noe vi alle burde gjøre, så er det flere tiltak man kan gjøre hjemme for å leve litt mer miljøvennlig. Det virker kanskje ikke så mye i det store og det hele, men alle monner drar. Jeg vil tro at de fleste av oss sorterer søpla; matavfall for seg, plast, glass og metall, papp og papir. Man får et godt innblikk i hvor mye søppel vi egentlig omgir oss med, og hvor mye av det vi drar med oss hjem fra for eksempel matbutikken. Les mer...

Vafler til frokost og kvelds

IMG_1779

Det er noen dager det er ekstra tungt å komme seg ut av senga.. Likevel er det bare å starte dagen, barn skal ha frokost og matpakke, klær og bøker i en sekk, vann på flaske. Mødre og fedre skal sørge for at alle husker det de skal ha med seg og før vi vet ordet av det stuper vi ut i en ny dag.

Hva er vel da bedre enn å kunne servere vafler til frokost? Tenk deg lukten i det du kommer inn på kjøkkenet! Men er ikke vafler egentlig en kake? Er det ikke sånn at vi kanskje bør vente til etter middag med det, i hvert fall til etter lunsj?
Les mer...

Energiboost av en müslibar

BlogEntryTopper

Nå har de fleste av oss blitt kastet inn i hverdagen igjen, det virker som vi blir like overraska hver gang. Alle gode hensikter vi hadde i ferien ser ut som de er forsvunnet som dugg for sola. Prøv å hente deg inn igjen til helga, tenk etter hvilke små forandringer du kan gjøre for å føle at du har hodet i hvert fall litt over vannskorpa. Uansett er én ting sikkert; hvis du ikke sørger for å få i deg riktig og nok næring, og nok vann, er det ikke sikkert du holder deg på karusellen frem til høstferien engang!Les mer...

En god start på uka


Hva med å gi deg selv en kickstart på uka?

Fint vær, lyse kvelder og for noen, EM i fotball på tv’en til langt på kvelden, alle faktorer for at det kan bli vel mye sittestilling når vi har fri fra jobb. Det blir også god mat på grillen, godt drikke i glasset og kanskje både snacks og nattmat. Ingenting av dette trenger å bikke de sunne verdiene dine av pinnen, men det er desto viktigere å ta tilbake kontrollen når vi har ei helt ny og ubrukt uke foran oss.
BlogEntryTopperLes mer...

Frokost

BlogEntryTopper

Frokost er dagens viktigste måltidet hører vi ofte, det er når du spiser frokost du legger grunnlaget for alle de matvalgene du kommer til å gjøre i løpet av dagen. Spiser du "usunn" frokost, spiser du "usunt" resten av dagen også, eller omvendt; sunn frokost, sunne valg resten av dagen. Men er det egentlig slik? Og hva med de som ikke får i seg frokost før de begynner med dagens gjøremål?Les mer...

Gjør nøttene litt bedre

Det anbefales at man spiser ca. en neve nøtter hver dag. Om du velger å spise dem som snacks, som mellommåltid, på grøten eller yoghurten, i suppa eller på middagen spiller ingen rolle. Men det som faktisk spiller en rolle, synes jeg, er at nøttene er gode. Nøtter i seg selv er jo godt, men hvis du tar deg tid til å gi de en liten tur innom steikeovnen blir de enda bedre!BlogEntryTopperLes mer...