Riktig Ernæring

suppe | Riktig Ernæring

Koking av kraft

BlogEntryTopper

Lenge før jeg visste at jeg skulle jobbe med å lage mat lærte jeg hvor viktig og nyttig det er å foredle mat og hvordan vi på en relativt lett måte kan få god kraft til sauser og supper, og på den måten utnytte alle deler av dyret.
Les mer...

Brytebrød

BlogEntryTopper

Internett er full av oppskrifter på bakst som visstnok er den aller beste.Vi gjør oss alle erfaringer når vi baker, i tillegg kjenner de fleste noen som har tips og råd når det kommer til gjærbakst og annen baking. Her er en allsidig oppskrift på brød, ingen krav til innholdet, bare mengden. Kanskje du skal overraske med fersk og grov gjærbakst til kvelds i morgen?
Les mer...

Focaccia

BlogEntryTopper

Høsten er tiden for gode, næringsrike, varme supper, smaksrike gryteretter og kanskje en kveld med rødvin og lett tapas. Det som passer perfekt uansett hva av dette du skal spise er godt brød. Focacciaen du får oppskrift på her har jeg bakt i åresvis, hver gang skryter folk over hvor god den er, og vet du hva? Den er SÅ enkel å lage!
Les mer...

Suppe til kalde høstkvelder

BlogEntryTopper

Like sikkert som at løvet faller om høsten så kommer både forkjølelser og influensa over oss. Og selv om noen kanskje mister matlysta når de er syke og andre synes de kan unne seg litt ekstra med godteri og sukker, så er det kanskje viktigere enn noen gang å få i seg riktig næring når vi er syke. Da gir vi kroppen et godt grunnlag for å bli frisk, vi gir den næring, vitaminer og andre byggeklosser den trenger.


Les mer...

Bruk høstens grønnsaker!

IMG_1764

Nå som høsten kommer for fullt over oss og vi nærmest kan bade i et stort utvalg av norske, friske grønnsaker, er det bare å sveive kokkekniven og lage de deiligste retter med få og enkle knep. Og det aller beste? At det er godt for kroppen, sinnet og hjertet.

Les mer...

Suppe med røkt svineknoke

BlogEntryTopper

Noe av det beste med at sommer går over i høst er alle de flotte, norske grønnsakene vi kan fråtse i. Generelt sett spiser vi for lite grønnsaker. Du har kanskje hørt om ” 5 om dagen”? Fem porsjoner frukt og grønt i løpet av en dag, og her regner man 100 gram som én porsjon. To porsjoner skal være frukt, et eple og en banan; check! Mens de siste 300 grammene skal være grønnsaker, og det er vel her de fleste av oss har noe å hente. Du kan prøve å veie opp av de grønnsakene du vanligvis spiser, jeg tipper du blir overraska over hvor mye 300 gram faktisk er!
Les mer...