Riktig Ernæring

ungdom | Riktig Ernæring

Taco til nye høyder

BlogEntryTopper

For noen uker siden anbefalte jeg via min
Facebookside å bytte ut fredagstacoen med en salat med Salmalaks. I mitt hode absolutt et godt alternativ og mange nyttige næringsstoffer. Men det var ikke alle som synes det var en god idé å bytte tacoen med fisk… På en fredag. Derfor har jeg nå laget en ny variant av tacoen.
Les mer...

Grove kanelboller

BlogEntryTopper


Kaldere dager, mørkere kvelder og mer innetid gjør at vi må finne på mer vi kan gjøre inne. Å bake er en av de tingene jeg gjør oftere på denne tiden, det kan engasjere både liten og stor, og om det er søtt eller ikke, slår det sjelden feil. Du kan fylle fryseren også, om du har plass til det. I dag har jeg bakt boller med litt grovere mel, og fylt dem med eplefyll og mandler. Det burde du prøve!
Les mer...

Gode kilder til energi i hverdagen

BlogEntryTopper

Det kan noen ganger være vanskelig å følge med på hva man bør spise for å få i seg nok av både vitaminer og mineraler og fiber og alt det andre som er godt for oss. Her er noen tips for fiberinntaket pluss litt til. Alt er forhåpentligvis lett å få til i hverdagen.
Les mer...

Mat og måltider i skolen

BlogEntryTopper

Høsten 2015 kom Helsedirektoratet med nye nasjonale retningslinjer for mat og måltider i skolen. Det er viktig at det settes fokus på barn og ungdoms kosthold, både fordi vi har en gylden mulighet til å lære barna våre om ernæring og betydningen av å få i seg den næringen man trenger. Samtidig ser vi at de vanene barn og ungdom tilegner seg tar de med seg videre inn i voksenlivet og dermed kan man forebygge utviklingen av livsstilssykdommer på sikt.
Les mer...